"Narancslekvár" almából (és némi narancsból)

2014-01-23

sponsored links


narancslekvár alma napfény íze


Korábban volt már kudarcba fulladt próbálkozásom a narancslekvárral (már a készítésével, a fogyasztása nem szokott problémát okozni ? :D ). Mire lehártyázol egy kiló narancsot, ami ugye semmire nem lesz elég, addigra minimum megõszülsz, az ujjaidon az összes legapróbb karcolást iszonyatos módon csípi a savanyú lé és úgy az egészet a fenébe kívánod ? De jött a ?felmentõ sereg?, a Nosaltyn találtam ezt a jó kis narancsíz receptet, meglepõ volt, hogy alig kell hozzá narancs, ellenben alma annál több.  Teljesen narancsíze van, az almát nem lehet érezni.



Hozzávalók:

2 kg alma

30-35 dkg narancs (kb 2 db közepes méretû)

20-50 dkg cukor (ki mennyire édesen szereti)

0,5 l víz



Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, rászórunk 20 dkg cukrot és felöntjük 2 dl vízzel.

A narancsokat meghámozzuk, kifilézzük és kis darabokra vágjuk és a kicsurgott levével együtt az almához adjuk.

A héjról a fehér részeket távolítsuk el és a narancsszinu reszt daraboljuk kis kockákra. Ezeket 3 dl vízben felforraljuk, majd forrás után kisebb lángon tovább fõzzük kb. 15 percig. Fõzõlével együtt az almához adjuk.

Odatesszük az egészet fõzni, amíg az almadarabok szét nem fõnek (30-40 perc).

Ha úgy érezzük, tehetünk bele még cukrot, alma savanyúságától, egyéni ízléstõl függõen.

Ha rottyant egyet a hozzáadott cukorral, akkor az egészet botmixerrel pürésítjük.

Még forrón üvegekbe töltjük és 1-2 napra száraz dunsztba tesszük.



narancslekvár alma napfény íze konyhalál





narancslekvár alma konyhalál napfény íze


A Napfény íze :)





Hasonló bejegyzések:




photo-12
Vajkaramellás pite fahéjas sült almával


narancsos vanilias süti konyhalal
Narancsbomba + narancsmécses egyszerûen


Muerte-005
Almás-túrós sütemény


20130714-004
Almás-fahéjas csiga


20130323-095
Almás zabfalatok ? Blogkóstoló




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/01/23/nara...

sponsored links

Keres?s